Skal der ændres i køreplanerne for linje 68 og 4a?

Bispebjerg Lokaludvalg har modtaget en intern høring om en ændring i køreplanerne for linje 68 og 4a, som vi gerne vil høre jeres mening om!

Send os din mening til vores miljømedarbejder Tanja på mail: zm9u@kk.dk senest d. 9. februar, så får vi jeres inputs med til vores Bymiljømøde og i det endelige høringssvar som vi sender tilbage til rådhuset.

 

Ændringer i linjerne 68 og 4a: 

Gladsaxe Kommune ønsker en hurtigere forbindelse mellem Høje Gladsaxe og København, hvorfor Movia har lagt op til en ekstra variant af linjen mellem Gladsaxe Trafikplads og Bellahøj, der kører via Høje Gladsaxevej, Hillerødmotorvejen, Hareskovvej og Borups Allé til Bellahøj og på den måde kan tilbyde 2-3 minutter kortere rejsetid ind mod København end den nuværende rute.

For at finansiere den ekstra variant af linje 68, foreslår Movia at reducere driften på en del af linje 4A’s rute.

Linje 4A har i dag 12 afgange i timen i myldretiderne mellem Friheden st. og Emdrup Torv, mens der mellem Emdrup Torv og Buddinge St. er 8 afgange i timen. Det betyder i praksis, at 2 ud af 3 ture kører helt til Buddinge St., hvilket giver en skæv frekvens på strækningen.

Konkret er der i dag skiftevis 5 og 10 minutter mellem turene. Movia foreslår frekvensen på linje 4A reduceret fra 8 til 6 afgange i timen i myldretiderne og fra 8 til 4 afgange i timen i dagtimerne alle ugens dage mellem Emdrup Torv og Buddinge St.

På den øvrige del af linjen forbliver frekvensen uændret i alle tidsrum. Frederiksborgvej nord for Emdrup Torv betjenes ud over linje 4A desuden af linje 6A og 176, hvorfor den foreslåede nedsatte frekvens på linje 4A af Movia vurderes at være tilstrækkelig på strækningen.

 

2 kommentarer
 1. Lea
  Lea siger:

  Busserne er i forvejen overfyldte i det tidsrum. Hvorfor skal vi stå endnu tættere eller risikere ikke at kunne komme med pga. Andre skal komme 2-3min hurtigere indtil centrum.
  Der kører også andre busser fra Gladsaxe trafikplads som kan betjene noget af vejen. Så Kan man jo forlænge afstanden imellem eller nedlægge et par af stoppestederne på bus 68 istedet.
  Der er alligevel altid 1-2min forsinkelse så vi vinder alligevel kun 1min når det kommer til stykket.
  1 godt eksempel er 15E fra Nørreport mod forskerparken.

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.