Ny anbefaling: Ungehus i alle bydele

Det klinger rigtig godt i  Lokaludvalgets øre, når Anne Vangs ungdomskommission anbefaler, at der laves ungehuse i alle bydele. I to år har Lokaludvalget udviklet på visionen om et moderne, fleksibelt ungetilbud i de tomme bygninger på Smedetoften 14.

Visionen er, at ungehuset både skal være et fristed, hvor lokale unge kan gå ind fra gaden og deltage i aktiviteter eller hænge ud sammen med venner. Men Ungehuset skal også være et sted, hvor unge har let adgang til personlig rådgivning og støtte til at gennemføre uddannelser og komme i job. Ungehuset skal være åbent for alle unge, men huset skal have en særlig serviceprofil for bydelens udsatte unge. Ungehuset skal eksperimentere og udvikle metoder til at sikre de unges medbestemmelse, og husets organisation og ledelse skal være genstand for forskningsbaseret refleksion.

Udviklingsarbejdet er sket i samarbejde med repræsentanter for de lokale forvaltninger. I midten af marts modtager Bispebjerg Lokaludvalg en mere præcis beskrivelse af ungehusets indhold og organisation. 

Fem temaer i fokus

Ungdomskommissionens anbefalinger er iøvrigt bygget op om fem hovedtemaer:

• En folkeskole, der ruster københavnske unge til at tage en ungdomsuddannelse
• Ungdomsuddannelser, der fastholder de unge
• God overgang mellem grundskole og ungdomsuddannelse
• Et attraktivt fritidsliv for alle unge
• Uddannelse, jobs og aktivt fritidsliv for unge med særlige behov.

Mere information
Læs Ungdomskommissionens anbefalinger
Download “Alle unge skal med”