Skitseforslag af det nye Lundehustorv

STED by – og landskabsarkitekter har på baggrund af Bispebjerg Lokaludvalgs workshop d. 9 november om Lundehus Torvets fremtid udarbejdet et skitseforslag. Forslaget lægger vægt på de potentialer og udfordringer deltagere til workshoppen, mener torvet besidder.

De potentialer, der fremgik af deltagere at Lundehus Torvet besidder, er blandt andet mulighed for en sammenkobling til den grønne sti, møder mellem mennesker, fortællingen om Lygte åen, gode forudsætninger for liv hele døgnet og et bindeled mellem bolig og handel samt et lokal samlingspunkt i den grønne bydel.

De udfordringer, som Lundehus Torvet besidder er ifølge deltagere til workshoppen manglende opholds muligheder, et lokal samlingspunkt, torvet ligger langs motorvejen, høj hastighed på den gennemgående vej og en fragmenteret bydel.

På baggrund af ovenstående input fra deltagere har Sted by – og Landskabsarkitekter udarbejdet et skitseforslag, som har udmundet i en strategi for Lundehus Torvet, der fokuserer på:

 • At Lundehus Torvet skal være en urban lysning i den grønne bydel.
 • At fortællingen om Lygteåen genskabes.
 • At Lundehus Torvet skal fremstå som et præcist byrum, hvor afgræsningen og ankomst af torvet er klart markeret.
 • At skabe et byrum, der forbinder bydelen.
 • At skabe bevægelse, aktiviteter og ophold.

Du kan se tegninger, læse mere om strategien og skitseforslaget her. Her er et lille udsnit af de fine illustrationer STED by – og landskabsarkitekter har lavet af Lundehus Torvet på baggrund af input

 

 

3 kommentarer
 1. københavner
  københavner siger:

  Vi har IKKE brug for nogle “bænke” på den plads der!

  1: Vi har i området her, brug for en butik der er DØGN ÅBENT.
  2: Vi har brug for et sted hvor vi kan købe: frimærker, cigaretter, mad- når alt andet er lukket om natten og langt at køre hen til.
  3: Vi har brug for at kunne låne et par cykler midt om natten hvis det skulle være, når alt andet er lukket og cykelhandleren kan ikke reparere vores cykel.
  4: Vi har brug for en tilladelse for at fremleje værelse på AIRBNB, for at der kan komme noget mere liv i området og for at vi kan få råd til at betale vores husleje, i stedet for som nu at vores område er ikke andet end “motorvejs område” hvor børn bliver syge udendørs.

  Folk er da ligeglade med jeres “bænke” og med kirken og jeres lignende udendørs forslag…

  STOP med at SPILDE VORES PENGE på jeres PRIVATE LEG i vores byrum!

  Hvilket tåbe har foreslået det der er på billedet? Det er da SPILD AF PENGE. Ingen borgmester bliver populær af det latterlige forslag, hvor man vil have folk til at sidde udendørs lige ved siden af motorvej!

  Svar
 2. majbrit
  majbrit siger:

  Drop dog det tåbelige forslag og brug lidt Penge på den lille plads ved siden af den kan da kun blive pæner end nu og så lav bump på strødomsvej da den bliver brugt som ræserbane vi har brug for noget forretningsliv (apotek-post) og noget for de unge de meget unge råbene spejter har hele parken at lege i. lav dog et beborhus for yder østerbro bla. med noglen klubber for alle alder det har vi der merer brug for.desuden hvad skal bisbebjerg lokaludvalg blande sig i dette jeg trode vi hørte under østerbro eller er vi ikke fine nok i denne del af yder østerbro som snart er en spøgelseby der er masser at bruge penge på .ps beder belysning.

  Svar
  • Clara Drowe
   Clara Drowe siger:

   Kære Majbritt
   Ja, Lundehustorvet hører under Bispebjerg bydel og ikke Østerbro bydel. Sådan har det været i mange år.
   Forretningslivet kan kommunale institutioner ikke blande sig i, men vi kan forsøge at skabe nogle mere attraktive rammer, som forhåbentlig kan tiltrække nogle af de serviceerhverv som du efterspørger.
   Vi er klar over det med den hurtigkørende trafik på Strødamvej, hvilket også er indtænkt i forslaget.

   Med venlig hilsen
   Bispebjerg Lokaludvalg

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.