Mød Roland Møller og Per Larsen i Ryparken

Sikker By Ugen rykker i dag til Ryparken, for at debattere temaet Tryghed for alle med overborgmesterens særlige rådgiver Per Larsen. 
   ”Godt nok er Ryparken er ikke Blågårds Plads, Tingbjerg eller Mjølnerparken, men vi har vor andel af utilpassede børn og unge, som fra tid til anden gør området utrygt at bo og færdes i. Vi vil bruge Sikker By ugen til at styrke sammenholdet i området på tværs af aldersgrænser, og vi vil skabe debat om, hvad der skal til for at gøre Ryparken til et godt og trygt sted at bo for alle”, siger Pia Liske, medlem af Bispebjerg Lokaludvalg og beboer i Ryparken.

Mere samarbejde med politi
En af de ting, som Pia Liske gerne vil have fokus på, er samarbejdet med Nærpolitiet og SSP.
     ”Vi oplever, at vi er et udkantsområde, som ikke har politiets bevågenhed, og hvor der ikke sker nogen regelmæssig patruljering. Jeg tror, at en større synlighed fra politiets side kunne være med til at skabe større tryghed blandt beboerne i Ryparken og kunne være med til at forhindre eller dæmme op for nogle af de ubehagelige ting, der sker herude”, siger Pia Liske.
Det er et tema, som hun vil tage op i debatten med Per Larsen, den tidligere politikommissær, som nu er ansat som særlig rådgiver for overborgmester Frank Jensen.

Ronald Møller taler med de unge
Inden Per Larsen sætter sig i sofaen kl. 18 taler Roland Møller med unge fra lokalområdet om hans vej ud af kriminalitet og om filmen ’R’. Det bliver en samtale, der vil sætte sig spor.

I tilfælde af regn
Debatten er planlagt til at foregår tirsdag den 24. maj på den gamle sporvognssløjfe ved Ryparken 13. Lad ikke regnen holde dig væk. Vi flytter til arrangementet til et beboerlokale lige ved siden af, hvis det regner.

Sjove events

Der er også trommeworkshop, kaffevogn og gratis shawarma på sporvognssløjfen. Og så kan alle være med til at udvikle Tryghedskort for Bispebjerg.

Torvedag på søndag
Pia Liske arrangerer aktiviteterne i Ryparken i samarbejder med Rymarksvænge Activcenter (RyAC) og områdets beboerforeninger. Den lokale institution RyAC udfører til daglig et stort og meget værdsat opsøgende arbejde blandt områdets børn og unge og deres familier.     
   ”Vi har en lang tradition for at samarbejde nært med de lokale beboerforeninger og vi har kontakt med stort set alle aldersgrupper i lokalområdet, fra børnehavebørn til pensionister. Vi ser Sikker By Ugen som en naturlig forlængelse af vores daglige arbejde med at skabe bro imellem unge og beboere” siger Peter Ipsen, leder RyAC.
På søndag er der torvedag med loppeboder, konkurrencer, brandbil m.m. i Ryparken.

Dagens program
Kl. 16 Trommeworkshop ved Slagkraft
Kl. 17 Roland Møller om vejen ud af kriminalitet
Kl. 18 Per Larsen om tryghed for alle i Ryparken
Kl. 18.30 Tak for i dag

Mere information
Link til Sikker By Uge i Bispebjerg