Tryghedsønsker i gode hænder

Køen til kagebordet og kaffevognen var lang, da Sikker By Ugen blev sat i gang. Mange børn, naboer og projekter var nemlig mødt op, da overborgmester Frank Jensen åbnede Sikker By Ugen på Degnestavnens Legeplads. I sin tale lagde Frank Jensen vægt på, at den positive udvikling i København med dalende grov kriminalitet også skal komme Bispebjerg til gode. Samtidig understregede overborgmesteren, at politiet skal rykke ud, når borgere anmelder indbrud. Overborgmesteren meddelte, at han gerne hører fra borgere, der har uheldige oplevelser med politiet.

Nogle af kvarterets velfunderede projekter fik lejlighed til at præsentere deres gode indsatser for overborgmesteren. Det gjaldt Kringlebakken og deres nye plakatkampagne, Beboerprojektet og dets seneste projekt med indretning af udearealer i Bispeparken, NV Lifes smykkeværksted, og Bibliotektets tekstilprojekt ‘Strings of Life – Strings of Bispebjerg’. NV Streets viste hvad de duer til, da legepladsen blev fyldt med fodboldspillende drenge og unge mænd fra området. Mange af spillerne viste også deres musikalske talenter, da de indgik i det improviserede orkester under ledelse af bydelens trommeorkester Slagkraft.

Bekymrede borgere
Frank Jensen fik også tid til at tale med fremmødte borgere, der udtrykte deres bekymring over de voldelige epiosoder, som med mellemrum foregår på legelpladsen efter lukketid. Og så var der også lige tid til et hurtigt besøg i Likørstien, som også har været udsat på ildspåsættelser.

Fra Lokaludvalgets side var Winni Sjelle meget tilfreds efter dagens åbning.
“Frank Jensen lyttede seriøst til os, og jeg er sikker på, at vi fortsætter den gode dialog om styrkelse af trygheden i Bispebjerg”, siger Winni Sjelle.