Sov Godt-succes på Tagensbo Skole

Over 200 børn legede sig igennem fire sjove, gakkede, uhyggelige og hyggelige drømme på Tagensbo Skole, mens 70 forældre var til foredrag og workshop om børns søvnbehov. Håbet er, at flere børn vil ligge under dynerne tidligt om aftenen.

– Den bedste gave, du kan give dit barn, er gode søvnrutiner.  Så klart var budskabet fra søvnekspert Michael Rasmussen fra Center for stress og trivsel, der med stor dedikation holdt oplæg for 70 fremmødte forældre om børns søvnbehov og gode putteritualer. Søvn er afgørende for dit barns sundhed, humør, vægt, evne til at lære – og så er det i søvnen, at teenagerdrengenes muskler og skægstubbe for alvor vokser. Det var nogle af de budskaber, som forældre lyttede til og debatterede onsdag aften den 2. november på Tagensbo Skole.

Slut med trætte skolebørn
Det var ikke kun vigtigheden af søvn, som var på programmet. Også aften- og putteritualer og forældres ansvar for at skabe gode rammer for deres børns søvn var genstand for debat og idéudvikling.
– Vi ved, at en del børn kommer for sent i seng, og det vil vi gerne i dialog med forældre om, siger Stephan Krebsen, projektkoordinator i Beboerprojekt Bispebjerg.
For lidt søvn går ud over børnenes skolegang, humør og adfærd, men i nogle familier kan det være vanskeligt at ændre rutiner. Med afsæt i forældrenes virkelighed vil projektet Sov Godt! udvikle værktøjer, som kan hjælpe forældre til at indføre og opretholde gode søvnritualer.

Søvnkursus for forældre
Den 20. november og de efterfølgende to søndage er der kursus for forældre, der gerne vil gå i dybden med deres rutiner, kommunikation og måde at udøve forældreskab på. 10 forældre har allerede meldt sig til kurset efter Sov God arrangementet.

Ideen til projektet opstod for et år siden, da Bispebjerg Lokaludvalg og Beboerprojekt Bispebjerg holdt møde om tryghed i lokalområdet med beboere fra en række boligforeninger. Mange talte om problemer med børn og unge, som opholder sig i gårde og på gader sent om aftenen. Det blev afsæt for projektet ‘Sov Godt!’. Beboerprojekt Bispebjerg koordinerer projektet. Projektet er finansieret af midler fra SSP, Børne- og Ungeforvaltningen og Sikker By. Ud over Beboerprojekt Bispebjerg deltager det lokale børnekulturhus, Lokaludvalget, forældrenetværk, Biblioteket, skoler, sundhedsplejersker, gadeplansmedarbejdere, Familie- & Ungerådgivningen samt lokale fritidsklubber og fritidshjem.

Tilmelding til kurset
Der er få ledige pladser på kurset. Tilmelding kan ske til Aviaja Sigsgaard på aviaja@beboerprojekt.dk  eller på telefon 38 32 10 63.