Har du et godt indeklima?

Luftforureningseksperten Kåre Press-Kristensen dykker ned i Det Økologiske Råds mange målinger og viden om indeklimaforurening og giver gode råd til, hvordan vi skaber et sundere indeklima gennem simple tiltag.

Arrangementet afholdes onsdag den 14. november kl. 17.00-19.30 på BIBLIOTEKET, Rentemestervej 76, 3. sal. 2400 København NV.

Bispebjerg Lokaludvalg står bag arrangementet i samarbejde med Det Økologiske Råd

Arrangementet er gratis og tilmelding er ikke nødvendig.

___________________________________________________

MERE OM INDEKLIMA OG ARRANGEMENTET

Der er mange af vores vaner, som forurener indeklimaet i boligerne med helbredsskadelige partikler – både stearinlys, brændefyring og mados kan give væsentlig forurening.

Det Økologiske Råd har foretaget en lang række målinger af dette, som vi præsenterer sammen med løsninger på forureningsproblemerne. Endelig kan manglende vaner som sjælden eller mangelfuld udluftning øge både forureningen med partikler og radon. Særligt radon har fået meget opmærksomhed på det sidste. På mødet præsenteres både målinger af radon fra Bispebjerg og fra de øvrige villaområder i København samt mulige løsninger.

Både forbrændingspartikler og radon er kræftfremkaldende. Derudover øger partikelforureningen risikoen for hjertekarsygdomme, blodpropper og alvorlige luftvejslidelser som astma, bronkitis og rygerlunger. Vi skal ikke gå i panik, men forbedre vores adfærd, så både forureningen og risikoen reduceres.

Indeklimaforurening er særlig vigtig, da vi tilbringer omkring 90 % af vores liv indendørs, hvorfor indeklima-forurening kan have stor indflydelse på vores helbred.

Download (PDF, 1.07MB)

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.