Skitseforslag af Lundehus Torvet

STED by – og landskabsarkitekter har på baggrund af Bispebjerg Lokaludvalgs workshop d. 9 november om Lundehus Torvets fremtid udarbejdet et skitseforslag. Forslaget lægger vægt på de potentialer og udfordringer deltagere til workshoppen, mener torvet besidder.

De potentialer, der fremgik af deltagere at Lundehus Torvet besidder, er blandt andet mulighed for en sammenkobling til den grønne sti, møder mellem mennesker, fortællingen om Lygte åen, gode forudsætninger for liv hele døgnet og et bindeled mellem bolig og handel samt et lokal samlingspunkt i den grønne bydel.

De udfordringer, som Lundehus Torvet besidder er ifølge deltagere til workshoppen manglende opholds muligheder, et lokal samlingspunkt, torvet ligger langs motorvejen, høj hastighed på den gennemgående vej og en fragmenteret bydel.

På baggrund af ovenstående input fra deltagere har Sted by – og Landskabsarkitekter udarbejdet et skitseforslag, som har udmundet i en strategi for Lundehus Torvet, der fokuserer på:

 • At Lundehus Torvet skal være en urban lysning i den grønne bydel.
 • At fortællingen om Lygteåen genskabes.
 • At Lundehus Torvet skal fremstå som et præcist byrum, hvor afgræsningen og ankomst af torvet er klart markeret.
 • At skabe et byrum, der forbinder bydelen.
 • At skabe bevægelse, aktiviteter og ophold.

Du kan se tegninger, læse mere om strategien og skitseforslaget her. Her er et lille udsnit af de fine illustrationer STED by – og landskabsarkitekter har lavet af Lundehus Torvet på baggrund af input

 

 

4 kommentarer
 1. københavner
  københavner says:

  Vi har IKKE brug for nogle “bænke” på den plads der!

  1: Vi har i området her, brug for en butik der er DØGN ÅBENT.
  2: Vi har brug for et sted hvor vi kan købe: frimærker, cigaretter, mad- når alt andet er lukket om natten og langt at køre hen til.
  3: Vi har brug for at kunne låne et par cykler midt om natten hvis det skulle være, når alt andet er lukket og cykelhandleren kan ikke reparere vores cykel.
  4: Vi har brug for en tilladelse for at fremleje værelse på AIRBNB, for at der kan komme noget mere liv i området og for at vi kan få råd til at betale vores husleje, i stedet for som nu at vores område er ikke andet end “motorvejs område” hvor børn bliver syge udendørs.

  Folk er da ligeglade med jeres “bænke” og med kirken og jeres lignende udendørs forslag…

  STOP med at SPILDE VORES PENGE på jeres PRIVATE LEG i vores byrum!

  Hvilket tåbe har foreslået det der er på billedet? Det er da SPILD AF PENGE. Ingen borgmester bliver populær af det latterlige forslag, hvor man vil have folk til at sidde udendørs lige ved siden af motorvej!

  Svar
  • Clara Drowe
   Clara Drowe says:

   Tak for din henvendelse
   Der har været afholdt borgermøde, hvor sagen har været drøftet, og der kom mange gode ønsker frem.
   Grundlæggende er det sådan at gode faciliteter fremmer godt liv og aktivitet i området, og dette projekt er tænkt som en ide til få vendt kurven og bringe liv og glæde i området.
   Mange af dine ønsker kan vi være enige i, men det er ikke noget vi kan etablere, men vi kan danne rammen for at dem der skal investere bliver interesseret.

   Rent konkret vil en døgnåben forretning være dejligt for nogen, medens de nærmestboende ser det som en støjkilde.
   Diverse salg i døgndrift kunne for en dels ting klares af en døgnåben forretning.
   Men forretningsdrift er privat initiativ, som en offentlig myndighed ikke må etablere.
   Ligeså med cykeludlån, men hvis der er behov kunne der måske på privat initiativ oprettes en udlånsordning, det kunne være spændende at se hvordan det ville fungere.
   Udlejning af lejligheder er noget boligselskaber eller den private udlejer styrer.
   Bodegaen er ved etablere terrasse og udeservering, det ser vi som et godt initiativ der kan skabe liv på pladsen ligesom de øvrige tiltag.
   Bemærk venligst at der i projektet er indtænkt begrønning af området.

   Med venlig hilsen
   Bispebjerg Lokaludvalg

   Svar
 2. majbrit
  majbrit says:

  Drop dog det tåbelige forslag og brug lidt Penge på den lille plads ved siden af den kan da kun blive pæner end nu og så lav bump på strødomsvej da den bliver brugt som ræserbane vi har brug for noget forretningsliv (apotek-post) og noget for de unge de meget unge råbene spejter har hele parken at lege i. lav dog et beborhus for yder østerbro bla. med noglen klubber for alle alder det har vi der merer brug for.desuden hvad skal bisbebjerg lokaludvalg blande sig i dette jeg trode vi hørte under østerbro eller er vi ikke fine nok i denne del af yder østerbro som snart er en spøgelseby der er masser at bruge penge på .ps beder belysning.

  Svar
  • Clara Drowe
   Clara Drowe says:

   Kære Majbritt
   Ja Lundehustorvet hører under Bispebjerg bydel og ikke Østerbro bydel, sådan har det været i mange år.
   Forretningslivet kan kommunale institutioner jo ikke blande sig i, men vi kan forsøge at skabe nogle mere attraktive rammer, som forhåbentlig kan tiltrække nogle af de serviceerhverv som du efterspørger.
   Vi er klar over det med den hurtigkørende trafik på Strødamvej, hvilket også er indtænkt i forslaget.

   Med venlig hilsen
   Bispebjerg Lokaludvalg

   Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.