Endelig! Nu kommer den lyserøde byttestation til Bispebjerg

Fra i morgen d. 05 maj kan man uden for BIBLIOTEKET på Rentemestervej opleve den lyserøde byttestation, hvor den enes skrald er den andens guld. Du kan aflevere køkkenredskaber, tøj mv. som du ikke har brug for længere, og har samtidig fri mulighed for at gå forbi og tage den pastaske eller sweater som du ellers ville have købt for ny helt gratis.

Det var meningen byttestationen skulle have været oppe i januar, men grundet corona, er det først nu vi endelig kan få glæde af den.

Den lyserøde byttestation udspringer af Cirkulær København – Ressource- og Affaldsplan 2024: https://www.kk.dk/artikel/cirkulaer-koebenhavn-ressource-og-affaldsplan-2024

Et af hovedmålene i planen er, at københavnerne skal tredoble genbrugsmængderne i planperioden.

Fra genbrugsstationerne ved vi, at bytteordningerne er meget populære og med en byttestation får borgerne mulighed for at bytte hele døgnet og ikke kun i en bestemt åbningstid. Erfaringer fra en byttestation på Vesterbro viste, at der på årlig basis blev byttet ca. 50 ton/år.

Byttestationerne er ubemandede og det kræver derfor, at brugerne er gode til at holde orden og selv rydde op med jævne mellemrum.

Hvis vi er gode til at bruge og passe på byttestationen i Bispebjerg kan det altså blive en permanent løsning! Så vi håber i vil tage godt i mod den.

 

Læs mere her om erfaringer med byttestationen her: 

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/her-skyder-nyt-forsoeg-op-lyseroed-doegnaaben-byttestation

https://signal.dk/2020/09/17/den-lyseroede-byttestation/Facebook

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.