Bispebjerg Hospital med i Hospitalsplanen 2020

Region Hovedstaden har landets største sundhedsvæsen. 1.680.000 borgere bor i oplandet. For at sikre den bedste betjening og at almindeligt forekommende sygdomme kan behandles så tæt på borgerne som muligt, opdeles regionen i fire områder, som hver får et centralt hospital. Dette beskrives i en ny Hospitalsplan gældende frem til 2020.

Regionen deles op i fire planlægningsområder – og Bispebjerg er en del af det område der hedder Byen. Byen betår af bydelene: Bispebjerg, Brønshøj-Husum, Indre By, Nørrebro, Vanløse og Østerbro samt Frederiksberg kommune. Her bor pt. 415.000 borgere. Byen skal fremover betjenes udelukkende af Bispebjerg Hospital. Frederiksberg Hospital lægges sammen med Bispebjerg og det nuværende Frederiksberg Hospital lukkes og skal sælges.

De fire områder i regionen får fremover en fælles akutmodtagelse, som erstatter de tidligere skadestuer. De fire bliver betjent af: Det nye hospital i Hillerød, Hvidovre, Herlev og Nyt Hospital Bispebjerg.

Desuden foreslår den nye hospitalsplan at der oprettes en sundhedstelefon. Man skal stadig som udgangspunkt om dagen kontakte sin egen læge. Om aftenen skal lægevagten kontaktes. Sundhedstelefonen skal give vejledning ved akut sygdom og tilskadekomst og om ventetider på regionens akutmodtagelser. På den måde kan man som borger ringe og få at vide, hvad man skal gøre, og hvor man skal henvende sig.  

For at få plads til de mange patienter og betjene området bedst muligt, er det besluttet at bygge et Nyt Bispebjerg Hospital. Her vil man bl.a. indrette en-sengsstuer med eget toilet og bad. Det gamle Bispebjerg, som rådhusarkitekten Martin Nyrop er ansvarlig for fra 1913, er fredet og skal fremover bruges som psykiatrisk hospital.

Mere information
Download Forslag til Hospitals og Psykiatriplan 2020
En lille film om byggeriet af det ny Bispebjerg: HER