Sov godt på Bispebjerg

Trætte skolebørn og børn, som leger i gårde og gader om aftenen. Det er udfordringer i flere familier, boligafdelinger og skoler i Bispebjerg. Børns søvnbehov og gode aftenritualer bliver nu sat på dagsordenen med projektet ’ Sov Godt’.  

Pyjamashyggen sprede sig
Den 26. oktober og den 2. november bliver BIBLITOTEKET og Tagensbo Skole forvandlet til en stor pyjamasfest med medbragte sovedyr, søvneksperter, gadeplanscafé og aftensuppe til fremmødte børn og forældre. Forældre kommer der forhåbentlig mange af, for forud er gået opsøgende arbejde i gårdene, på gaderne og i skolen og på institutioner.

Et godt tilbud uden løftede pegefingre
Ideen til projektet opstod på et møde om tryghed i lokalområdet, som Bispebjerg Lokaludvalg og Beboerprojektet afholdt sidste år for boligforeninger. Flere beboerrepræsentanter påpegede problemer med børn og unge, som opholder sig i gårde og på gader sent om aftenen. Der blev ytret ønske om dialog med børnenes forældre om udfordringerne. Den dialog går i gang nu. Og dialogen tager udgangspunkt i forældrenes virkelighed, siger projektets koordinator Stephan Krabsen fra Beboerprojekt Bispebjerg. Han forventer, at projektets deltagere sammen vil udvikle nogle værktøjer, som forældrene kan bruge til at forbedre børnenes søvn og trivsel. De to arrangementer følges op af en række kursusdage, hvor forældre får gode råd og konkrete redskaber til f.eks. at sætte grænser og indføre gode putteritualer. 

Bredt samarbejde
Projektet afholdes i samarbejde med Beboerprojekt Bispebjerg, SSP, Sokkelundlille, Lokaludvalget, forældrenetværk, BIBLIOTEKET, skolerne, sundhedsplejersker, gadeplansmedarbejdere, Familie- & Ungerådgivningen samt lokale fritidsklubber og fritidshjem.