Udstilling af ECOWEEK projekter

Mandag d. 10. juni holdt Bispebjerg Lokaludvalg i samarbejde med KEA en afslutningskonference på ECOWEEK. Aften bød på inspirerende oplæg ved stadsarkitekt Tina Saaby og projektchef Per Schulze fra Lokale og Anlægsfonden om byens udvikling og hvordan vi for integreret bæredygtighed. Målet med aften var at se bydelen gennem de grønne briller og få ideer til hvordan den kan udvikles i en mere bæredygtig retning. Næsten 300 studerende og en række undervisere har deltaget i ECOWEEK og arbejdet med 26 konkrete cases i bydelen. På denne aften blev de konkrete cases overleveret til de lokale opdragsgivere, ved oplæg, fremvisning af modeller og plancher samt en fælles diskussion af projekterne.

Hvis du ikke nåede afslutningskonferencen har du mulighed for at se alle de 26 projekter i løbet af den næste uge. Plancher, modeller og powerpointpræsentationer er nemlig udstillet i Bydelslab på BIBLIOTEKET, Rentemestervej 76 frem til fredag d. 21. juni.

Ecoweek er en græsk NGO, der hvert år laver en uges workcamp, hvor studerende fra Europa og Mellemøsten samles i én by og arbejder med konkrete cases. Alle cases handler om bæredygtighed – socialt og miljømæssigt. I år har det så været KEA (Københavns Erhvervsakademi) som har været vært med temaet New Nordic Living som afsæt. KEA har bl.a. afdelinger placeret i Bispebjerg og på Nørrebro, og besluttede pga det gode samarbejde med Bispebjerg Lokaludvalg, at Bispebjerg passende kunne være udgangspunkt for alle de cases som de studerende arbejder med.