Bispebjerg Frivilligpris 2019

Bispebjerg Frivilligpris gik i år til en frontløber inden for grønne projekter. Det blev nemlig formand for græsningslauget i Utterslev Mose – Kirstine Hjorth Lorenzen – der fik prisen for hendes engagement i en sag om at spare Københavns Kommunes Frivillighedskoordinator væk.

En frivillighedskoordinator er en, der sørger for at de rette tilladelser er på plads, så naturplejelaug, byhaver, kogræsserlaug og andre grønne og frivillige initiativer kan komme op at stå i byens rum. En frivillighedskoordinator er også en, der stiller en grejbank til rådighed – det her initiativet “Nordvest tager skraldet” eksempelvis haft nytte af.

Men med besparelsen risikerede man at lukke mange projekter ned i København og det fik Kirstine til at sætte gang i at få samlet grønne projekter i hele København i en fælles kamp om at råbe politikerne op og få dem til at forny overvejelsen om at kigge på en genfinansiering.

Se beslutningspunktet fra Teknik- og Miljøudvalget her

Kirstines indsats har også resulteret i, at der er taget et første skridt til et netværk for frivillige grønne projekter i København. Et sådan netværk vil være til stor gavn fremover. Det er vi i Bispebjerg Lokaludvalg super taknemmelige for.

 

 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.