Ønsker til budgetforhandlingerne for 2018 samt bandepakke

I september måned foregår forhandlingerne om kommunens budget blandt politikerne på Rådhuset. Her kan Københavns Lokaludvalg fremstille ønsker til, hvad politikerne bør prioritere. Bispebjerg Lokaludvalg har henvendt sig i juni og senest i august på grund af et ønske om en bandepakke til Nordvest.

 

Budgetønsker til Borgerrepræsentationen juni 2017

Selvom visse dele af Bispebjerg er inde i en positiv udvikling, adskiller bydelen sig dog markant fra andre bydele i København på en række væsentlige parametre – desværre ikke i en positiv retning. Disse parametre kan sammenfattes i form af kommunens egen registrering, som udpeger at 75-80 % af Bispebjerg nu kan betragtes som ”udsat boligområde”!

De fleste af nedenstående ønsker har karakter af forslag til fysiske ændringer. Men de handler dog i sidste ende om opgradering af offentlige faciliteter i udsatte boligområder, der kan hjælpe en social og fysisk opgradering af bydelen.

Budgetønsker i en ikke prioriteret liste:

 •  Omdannelse af Lundehustorvet. Ønske om anlægsmidler til etablering af torv i Ryparken.
  Anslået økonomi: 10. mio. kr.
 • Modernisering af Ryparken Idrætsanlæg. Ønske om anlægsmidler til fællesfa-ciliteter ved renovering af idrætsanlægget. Der er planlagt en renovering af idræts-anlægget til 10-15 mio. kr. på budget 2018.
  Anslået økonomi: 22,5 mio. kr.
 • Opgradering af Smedetoftens udearealer. Ønske om anlægsmidler til opgradering af udearealer ved klubområde.
  Anslået økonomi: 12. mio. kr.
 • Et sammenhængende Nørrebro Stationsområde. Ønske om anlægsmidler til ”Byrum omkring Nørrebro Station” er udarbejdet i 2015.
  Anslået økonomi: ikke fastlagt
 • Etablering af Nordvestpassagen. Ønske om anlægsmidler til forbindelse der mangler på Nørrebro cykelruten på Bispebjergsiden.
  Anslået økonomi: 22,4 mio. kr. ekstra til anlæg af scenarie A.
 • Implementering af helhedsplan for Utterslev Mose. Ønske om anlægsmidler til flere faciliteter og oprensning af mosen.
  Anslået økonomi: ikke fastlagt
 • Opgradering af Lersøgrøftens Integrationshaver. Ønske om anlægsmidler.
  Anslået økonomi: 250.000 kr.
 • Fortsættelse af FAKTI og Kringlebakken. Ønske om at genforhandle driftsbevilling, der udløber i år. Anslået økonomi. FAKTI 1,4 mio. kr. Kringlebakken 2,0 mio. kr. samt 1,2 mio. kr. til tværgående sygeplejersker.
 • Fastholdelse af anonym ungerådgivningen på Glasvej. Ønske om at effektiviseringsforslag af den anonyme ungerådgivning på Glasvej droppes.
  Anslået økonomi: Planlagt besparelse på 300.000 kr. omdisponeres.

Hent projektbeskrivelserne i brevet her.

Akut behov for forebyggende bandepakke – forslag indenfor Rådhusets handlemuligheder. 

På baggrund af bandekonflikten vedtog Bispebjerg Lokaludvalg d. 24. august 2017 at sende en henvendelse til politikerne på Rådhuset med løsningsforslag til, hvordan kommunen kan prioritere det forebyggende. Læs Lokaludvalgets brev til Borgerrepræsentationen og de konkrete løsningsforslag her.

 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.