Gør en forebyggende indsats for Ryparken-Lundehus

Skab en bedre fremtid for Ryparken-Lundehus. Det er det simple budskab. Skal København opnå målsætningen om at blive en sammenhængende by, så er der et presserende behov for, at Ryparken-Lundehus tænkes ind som en naturlig og attraktiv del i den hastige udvikling af Hovedstaden.

Ryparken-Lundehus ligger fortrinsvist i Bispebjerg Bydel men inddrager også Østerbro. Området har de senere år været på vippen til at udvikle sig til udsat boligområde. Det er ærgerligt, for Ryparken-Lundehus er et naturskønt område med initiativrige borgere, gode institutioner og netværk.

 

Flere faktorer skyld i behovet

Der er i dag et stigende behov for sociale og tryghedskabende indsatser i området. Her mangler mødesteder, opgradering af byrum og bedre forbindelser – både smartere busforbindelser og flere stier til og fra et isolereret kvarter. Området er nemlig som en isoleret ø beliggende i udkanten af København og afskåret fra såvel Bispebjerg som Østerbro af stærkt trafikerede veje og jernbaner.

Kigger man på det sociale barometer, er der stort set samme socioøkonomiske forhold som udsatte boligområder i København. Med en tidlig indsat kan man måske undgå de store økonomiske udfordringer der følger med et udsat boligområde, så derfor opfordrer Bisperbjerg Lokaludvalg til at gøre noget snart. Hellere i dag end i morgen.

 

Hvad gør Bispebjerg Lokaludvalg?

En arbejdsgruppe i Bispebjerg Lokaludvalg skubber på i forhold til at få politisk opmærksomhed på, at der skal gøres en forebyggende indsats for Ryparken-Lundehus og appellerer til at der allokeres ressourcer til en visions- og investeringsplan for Ryparken-Lundehus – eksempelvis med en områdefornyelse. Områdefornyelser har den fordel, at de ved at være fysisk tilstede i lokalområdet, kan opbygge kvalificeret viden om, hvad der skal til for at bremse den kedelige udvikling. Her kan arbejdes med demonstrationsprojekter i samarbejde med de lokale borgere og aktører.

 

 

Baggrund

 

Bispebjerg Lokaludvalg ønsker at der skal gøres en indsats for bedre forbindelser, bedre adgang til mødesteder og en forbedring af støjforholdene fra den trafikerede Helsingørmotorvej.

 

Et eksempel på konkrete forslag til forbedring af de fysiske forhold:

  • en skolevej/stiforbindelse med en bro over jernbanen fra Ryparken gennem Svanemøllen Kaserne til Kildevældsskolen.
  • bedre busforbindelser – forringelserne af linje 14 påvirker mange af Ryparkens beboeres transportmuligheder.

 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.